Awesome Image
Awesome Image
Awesome Image
Awesome Image

Μουσεία

Παλιό και Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο: Στο παλιό κτίριο του μουσείου της Μυτιλήνης εκτίθενται σημαντικά ευρήματα (κεραμικά, νομίσματα, ψηφιδωτά, κ.λπ.) ενώ στο νέο μουσείο παρουσιάζεται έκθεση για τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων του νησιού, από τον 7ο αιώνα έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. 
Διεύθυνση Παλαιού Μουσείου: Αργ. Εφταλιώτη 7, Μυτιλήνη, Διεύθυνση Νέου Μουσείου: 8ης Νοεμβρίου, Μυτιλήνη.

Μουσείο Θεοφίλου: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της ελληνικής λαϊκής ζωγραφικής του 20ού αιώνα. Το μουσείο που ίδρυσε ο διάσημος τεχνοκριτικός Στρατής Ελευθεριάδης, περιλαμβάνει 86 πίνακές του. 
Διεύθυνση: περιοχή Βαρειά, Μυτιλήνη 

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδη (Tériade): Ένα μουσείο κόσμημα περιλαμβάνει μια εξαιρετική έκθεση από τα λεγόμενα Μεγάλα Βιβλία, πρωτότυπα έργα τέχνης, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον κάθε καλλιτέχνη με τον οποίο συνεργάστηκε ο διάσημος τεχνοκριτικός Στρατής Ελευθεριάδης. Στις αίθουσες του μουσείου εκτίθενται επίσης έργα γνωστών ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, αντίγραφα μεσαιωνικών χειρογράφων καθώς και πίνακες Ελλήνων καλλιτεχνών όπως του Θεόφιλου, Τσαρούχη, Κανέλλη, Ρόρρη και άλλων.
Διεύθυνση: περιοχή Βαριά, Μυτιλήνη, Τηλ.: +30 22510 23372

Δημοτική Πινακοθήκη: H Δημοτική Πινακοθήκη στεγάζεται στο παλιό τριώροφο αρχοντικό του Xαλίμ Mπέη, στην περιοχή της Eπάνω Σκάλας. Διαθέτει μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων ζωγραφικής, όπως έργα των Tσαρούχη, Γουναρόπουλου, Πρωτοπάτση, Πικάσο, Mόραλη, Φασιανού, Mπότσογλου κ.ά.
Τηλ.: +30 22510 48002