Awesome Image
Awesome Image

Φαγητό

Η Μυτιλήνη είναι ένα τέλειο μέρος για να γνωρίσετε την ελληνική κουζίνα. Στην περιοχή καλλιεργούνται πολλά λαχανικά και φρούτα, παράγονται κορυφαίο ελαιόλαδο και δεκάδες γαλακτοκομικά προϊόντα. Όλα αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ. Στα εστιατόρια της Μυτιλήνης μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές ελληνικές σαλάτες και ασυνήθιστα σνακ με μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Ένα από τα πιο ασυνήθιστα πιάτα εδώ είναι τα τηγανητά λουλούδια κολοκυθιού. Οι ντόπιοι σεφ προσθέτουν αυτά τα λουλούδια σε ένα ενδιαφέρον πιάτο. Γεμίζουν τα λουλούδια με τρυφερό τυρί, τα μουσκεύουν με κουρκούτι και τα τηγανίζουν. Αυτό το πιάτο φαίνεται εξαιρετικό και έχει ασυναγώνιστη γεύση. Όσοι προτιμούν τα πλούσια πιάτα με κρέας, θα βρουν πολλά στα εστιατόρια της Μυτιλήνης. Εδώ, μπορούν να δοκιμάσουν υπέροχα πιάτα με αρνί και πρόβειο κρέας. Παραδοσιακά, τα περισσότερα από τα πιάτα με κρέας μαγειρεύονται στα κάρβουνα. Το πιο δημοφιλές πιάτο είναι τα παϊδάκια αρνιού μαγειρεμένα στα κάρβουνα. Στις παραδοσιακές ταβέρνες, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο ασυνήθιστα πιάτα μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές

Η Μυτιλήνη είναι ένα μεγάλο λιμάνι, έτσι τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουζίνας εδώ και πολλά χρόνια. Παραδοσιακά, τα περισσότερα από τα πιάτα με ψάρι μαγειρεύονται και στα κάρβουνα. Οι ψητές γαρίδες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τουρίστες. Οι περισσότερο απαιτητικοί μπορούν να παραγγείλουν μύδια βρασμένα με κρασί και ενδιαφέρουσες σαλάτες που σερβίρονται με θαλασσινά.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σύμβολο γεύσης της Μυτιλήνης είναι το ούζο ή γλυκάνισο που πρωτοπαρήχθη εδώ την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Για τους ντόπιους, το ούζο δεν είναι μόνο ένα αλκοολούχο ποτό, αλλά και ένα απαράμιλλο ευρέως χρησιμοποιούμενο προϊόν. Προστίθεται επίσης σε ορισμένα πιάτα, ακόμη και σε επιδόρπια.